
Mata bambusowa o rozmiarach 27cm x 27cm, służąca do zwijania sushi.
Japońska mata do zastosowań profesjonalnych. Wykonana jest z okrągłych bambusowych pałeczek splecionych sznurkiem. Każdy patyczek jest przecięty na pół tworząc idealnie płaską powierzchnię.
Nasza rada: Polecamy owinąć matę folią spożywczą. Pozwoli to uniknąć wchodzenia ryżu w szczeliny miedzy pałeczkami (zwłaszcza gdy robicie uramaki) oraz zapobiegnie rozwojowi bakterii i grzybów. Dzięki temu również mata stanie się wielorazowa.
Mata bambusowa to niezastąpione narzędzie każdego wielbiciela sushi, niezbędne do przygotowania ulubionych rolek. Dzięki niej szybko i sprawnie przygotujesz nawet najbardziej wymyślne sushi. Mata bambusowa jest niezwykle prosta w obsłudze, dzięki czemu nawet początkujący użytkownicy nie będą mieli problemu z zawinięciem swoich pierwszych rolek.
Kraj pochodzenia: Chiny
