
Składniki: Mąka pszenna, Woda, Substancja zagęszczająca: modyfikowana skrobia ziemniaczana, Gluten pszenny, Regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas octowy, E575, kwas jabłkowy, jabłczan sodu, mleczan sodu, Sól, Emulgatory: sorbitol, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyna, E433, barwnik: kurkumina, stabilizator: glicerol.
Zawiera pszenice i gluten.
Wartości odżywcze na 100g produktu:
- energia: 619kJ / 147kcal
- tłuszcz: 0,1g (w tym kwasy nasycone: 0g)
- węglowodany: 31g (w tym cukry: 0,5g)
- białko: 4,2g
- sól: 0,3g
Producent: Hosaku
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Ramen Fresh Hosaku to rodzaj japońskiego makaronu z mąki pszennej. Jest grubości spaghetti i znakomicie pasuje zarówno do zimnych jak i ciepłych potraw. Bardzo popularny, szczególnie na gorąco. Wystarczy 90 sekund i jest gotowy.
Chińscy kucharze stworzyli danie na bazie bulionu z użyciem klusek bardziej żółtych i bardziej elastycznych niż dotąd im znane. Ramen, bo tak się nazywał nowy makaron, stał się niemalże symbolem Chińskiej kultury. Makaron Ramen po raz pierwszy pojawił się w 1910 roku. Nazwa ramen pochodzi od Japońskich słów „la” (ciągnąć) i „mian” (makaron), ponieważ tradycyjnie makaron ten „wyciągany” był ręcznie. 60 lat później ramen zaczął być dystrybuowany do USA, a później na cały świat.