
Skład: Mąka pszenna typu 00
Wartość odżywcza na 100g:
- energia: 1502 kJ/354 kcal
- tłuszcz: 1g w tym kwasy nasycone 0,2g
- węglowodany: 72g w tym cukry: 1g
- białko: 12,5g
- błonnik: 3g
- sól: 0,006g
Producent: Caputo
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Mąka Pizzeria typu 00 Caputo to rewelacyjna mąka pochodząca z Włoch dedykowana pizzy neapolitańskiej. Jest tak drobno mielona, że wygląda jak śnieżny pył. To mąka z elastycznym glutenem najlepsza do ciasta, które wymaga długiej fermentacji. To właśnie dzięki tym cechom otrzymamy ciasto o doskonałym nawodnieniu, wyjątkowo elastyczne oraz chrupiące po upieczeniu.
Idealna na pizze ale również na ravioli, chleby między innymi foccacie.
Wilgotność – max.15,5%
W= 260/270 (siła jest zmienną w zależności od zbiorów zboża w danym okresie)
Białko – 12,5%