
Składniki: woda, ocet, aromat dymu hikorowego, barwnik (karmel amoniakalno-SIARCZYNOWY E150d), emulgator (E433). Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartości odżywcze na 100g:
- energia: 44kJ / 10kcal
- tłuszcz: 0,03g (w tym tłuszcze nasycone: 0g)
- węglowodany: 1,8g (w tym cukry: 0,4g)
- białko: 0,7g
- sól: 0g
Producent: Mex-Al
Kraj pochodzenia: Niemcy
Aromat dymu wędzarniczego w płynie to niecodzienna przyprawa wykorzystywana do marynowania, duszenia, pieczenia, jako składnik sosów, drinków a nawet słodyczy. Wyprodukowany z amerykańskiego orzesznika (Hickory). Szklana butelka.
Zapach wędzonki to jeden z najprzyjemniejszych zapachów dla większości ludzi. Proces wędzenia wędlin lub serów to długotrwała czynność wymagająca paleniska i wyselekcjonowanego drewna. Uwędzone składniki posiadają dzięki temu wspaniały aromat, który zakorzeniony jest głęboko w naszym DNA.
Płynny dym wędzarniczy to świetna alternatywa dla każdego kucharza – tak profesjonalnego, jak i amatora, który zechce tworzyć potrawy z aromatem wędzonki.

