
Skład: Pasta sojowa 57% (SOJA, PSZENICA, sól, woda), syrop glukozowy, woda, mieszanka przypraw (pieprz czerwony w proszku, woda, sól, czosnek w proszku, cebula w proszku), alkohol, cukier brązowy, czosnek, ekstrakt z PSZENICY, SEZAM prażony, olej czosnkowy, ekstrakt z imbiru
Wartości odżywcze na 100g:
- Energia: 808kJ / 192kcal
- Tłuszcz: 4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g)
- Węglowodany: 40g (w tym cukry 25g)
- Białko: 2g
- Sól: 7g
Producent: Sempio
Kraj pochodzenia: Korea

Ssamjang to koreańska pasta przyprawowa przyrządzona z lokalnej pasty miso (Doenjang), pasty paprykowej (Gochujang) oraz przypraw. Tworzy swoisty sos/dip przyprawowy, który możemy używać bez obróbki termicznej bezpośrednio z pudełeczka…

Zastosowanie: Sos dedykowany jest m.in. do dania Bossam, grillowanych mięs, jak również świeżych warzyw. Charakteryzuje się wyjątkowym i łagodnym smakiem, ciekawą teksturą oraz autentycznością składników.
Oprócz powyższego zastosowania dip ten łączony jest z ryżem, makaronem koreańskim, tofu i owocami morza.