
Skład: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium, bambus), mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%, mąka z soczewicy 3,6%, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; sól.
Wartości odżywcze na 100g:
- Energia: 1475kJ / 348kcal
- Tłuszcz: 0,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g)
- Węglowodany: 80g (w tym cukry 1,4g)
- Białko: 2,7g
- Błonnik: 4,4g
- Sól: 0,83g
Producent: Schar
Kraj pochodzenia: Włochy

Gotowa mieszanka do wypieku pieczywa. Z tej mieszanki mąk łatwo przyrządzimy chleb, pyszne bułeczki, pizzę oraz rogaliki lub ciasto drożdżowe, bez rezygnacji z dobrego smaku.
Bread Mix od Schar to wszechstronny produkt dzięki któremu możesz cieszyć się świeżym bochenkiem chleba, chrupiącymi bułeczkami czy też spodem do pizzy, bez rezygnacji z dobrego smaku. Należy zwyczajnie dodać świeże składniki, wodę i cieszyć się własnym pieczywem. Można ją stosować również w automatach piekących.

Przepis na chleb foremkowy:
Składniki:
- 500g. mieszanki Mix B,
- 10g. suchych drożdży lub 15 świeżych,
- 100g. margaryny
- 3 jajka,
- 300 ml letniej wody,
- szczypta soli
Przygotowanie:
Mąkę i drożdże dobrze wymieszać w misce. Dodać pozostałe składniki i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto nałożyć do natłuszczonej i posypanej mąką formy, a następnie wygładzić powierzchnię. Pozostawić w ciepłym miejscu tak długo, aż objętość wzrośnie prawie dwukrotnie. Formę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 200°C.