
Skład: Sos SOJOWY (SOJA, mąka PSZENNA, sól, woda, cukier), woda, cukier, czosnek, pieprz czarny 8,5%, sól, skrobia z tapioki, olej SEZAMOWY, regulator kwasowości: E330, chili, barwnik: E150a, konserwant: E202
Wartości odżywcze na 100g:
- energia: 770kJ / 180kcal
- tłuszcz: 1,5g (w tym kwasy nasycone: 0,5g)
- węglowodany: 37g (w tym cukry: 28g)
- białko: 3g
- sól: 4,6g
Producent: Flying Goose
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przed użyciem wstrząsnąć.

Sriracha Spicy Black Pepper to popularny tajski sos Sriracha wzbogacony dodatkowo o ekstrakt z czarnego pieprzu. Mieszanka iście wybuchowa, a przy tym dość smaczna i oryginalna. Sosy Sriracha marki Flying Goose cieszą się ogromną popularnością wśród konsumentów.
Głównym składnikiem sosów Sriracha są przetarte papryczki chilli, jednak istnieje wiele wersji wzbogaconych na przykład o majonez, Tabasco, czy czosnek.
Powszechne zastosowanie tego sosu w azjatyckich restauracjach spowodowało, iż turyści odwiedzający Tajlandię zapragnęli mieć go u siebie w domu. I tak z biegiem lat sos Sriracha zagościł na stołach Europejczyków i Amerykanów, wpływając na smak lokalnych potraw.
Ponadto Sos Sriracha Spice Black Pepper idealnie sprawdzi się do drinków. Dodaj go do Krwawej Mary, a otrzymasz mały ognisty podryw 😉
Dzięki zastosowaniu dyspensera można go łatwo i precyzyjnie dozować. Sosu wystarcza na dość długo, gdyż dzięki swojej mocy jest dość wydajny.