
HOT-CHIP Challenge to najostrzejszy chips na świecie. Jest to wyjątkowe doświadczenie, które większość ludzi zapamięta na całe życie. Nie jest to zwykła paczka chipsów na wieczór przed telewizorem, ale każda sztuka z osobna jest wyrabiana ręcznie, co gwarantuje wysoką jakość i ostrość. Produkt jest zapakowany w designerskie pudełko w kształcie trumienki. Wewnątrz opakowania znajduje się jeden niezwykle ostry chips w specjalnej folii, która zapewnia mu zachowanie najwyższej ostrości i jakości. Opakowanie zawiera również rękawicę ochronną, tatuaż, naklejkę i certyfikat.
Skład: mąka kukurydziana 72%, olej słonecznikowy, mieszanka hot-chipchallenge® 6% (sól, carolina reaper, trinidad moruga scorpion, naga bhut jolokia, habanero, ekstrakt z czarnego pieprzu, naturalny aromat, maltodekstryna, naturalny barwnik: suszony sok z buraków)
Producent: HOT-CHIP s.r.o., 28. října 3346/91, Ostrava, 702 00, Republika Czeska.
Kraj pochodzenia: Czechy
Data przydatności: 3.05.2025

WYSOKA ZAWARTOŚĆ KAPSAICYNY! Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Unikaj spożywania, jeśli jesteś uczulony na kapsaicynę lub masz problemy zdrowotne (szczególnie problemy żołądkowo-jelitowe, wrzody żołądka lub choroby układu krążenia). Unikaj jedzenia na pusty żołądek. W trakcie konsumpcji zdecydowanie zalecamy używanie rękawic ochronnych znajdujących się w opakowaniu oraz unikanie picia napojów gazowanych. Jeśli po spożyciu masz długotrwałe trudności z oddychaniem, zasięgnij pomocy lekarskiej. Zalecane podanie połowy chipsa. Aby złagodzić pikantność, zaleca się pić mleko lub produkty mleczne. Zastanów się, czy naprawdę jesteś w stanie znieść wysoki poziom ostrości.

Intensywne doświadczenie trwa około 5-10 minut
Aby zmniejszyć ostrość, zalecamy picie mleka lub spożywanie produktów mlecznych. Dokładnie zastanów się, czy naprawdę poradzisz sobie z wysoką ostrością. Produkt zawiera mieszankę najostrzejszych papryk dostępnych na świecie. Papryki, których używamy w naszej recepturze, osiągają 1,8-2,2 miliona SHU. Są one jednak mieszane z innymi składnikami, tak aby produkt spełniał nowe, bezpieczne limity kapsaicyny zalecane przez Krajowy Instytut Zdrowia.
Produkt był obecny na rynku od kilku lat, jednak w roku 2023 decyzją władz jego sprzedaż została zawieszona, mimo że spełniał zalecaną w tamtym czasie normę ostrości (ilość naturalnej kapsaicyny w paprykach). Obecnie powraca w ulepszonym, fioletowym wariancie, który jest zgodny z nowo ustalonymi limitami kapsaicyny zalecanymi przez Krajowy Instytut Zdrowia.