
Skład: Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Wartości odżywcze w 100ml:
- energia: 3700kJ/900kcal
- tłuszcz: 100,0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,0g)
- węglowodany: 0,0g (w tym cukry 0,0g)
- białko: 0,0g
- sól: 0,0g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia: Hiszpania

Najwyższej jakości hiszpańska oliwa z oliwek z regionu Nawarra. Wyprodukowana przez rodzinną firmę Sandua z wyselekcjonowanych owoców drzewa oliwnego. Extra Virgin – z pierwszego, mechanicznego tłoczenia na zimno. Kwasowość poniżej 0,8%. Pełna antyoksydantów i kwasu oleinowego. Idealna do stosowania na surowo, jak również do gotowania (duszenia).
Przez Hiszpanów wykorzystywana na co dzień w ogromnych ilościach do tapas np. świeżego chleba z czosnkiem i przyprawami, czy owoców morza np. krewetki smażone w oliwie z czosnkiem. Oliwa Sandua to nie tylko znakomita przyprawa, lecz również produkt prozdrowotny. Warto dodać ją do codziennej diety.
Uzyskanie przez producentów cech oliwy Extra Virgin sprawia, że staje się ona droższa, niż pozostałej jakości oliwy (Virgin, Pomace). Warto zatem używać jej na zimno, a do smażenia stosować oliwę niższej jakości np. Sandua Pomace.