
Skład: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z soczewicy, skrobia modyfikowana z tapioki, subst. zagęszczająca: guma tara. Może zawierać śladowe ilości soi.
Wartości odżywcze na 100g:
- Energia: 1474kJ / 347kcal
- Tłuszcz: 0,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g)
- Węglowodany: 82g (w tym cukry 0,2g)
- Białko: 3,6g
- Błonnik: 2,5g
- Sól: 0,01g
Producent: Schar
Kraj pochodzenia: Włochy

Bezglutenowa mąka Mix C – Patisserie do wypieku ciast, oraz zagęszczania. Mąka, dzięki której domowe ciasta, ciasteczka, budynie i sosy staną się stałą pozycją w waszym jadłospisie. Nie zawiera laktozy!
Mieszanka Mix C jest łatwa w użyciu, a wypieki są pulchne i delikatne. Zapomnij o twardym cieście bądź zapadniętych oponkach. Z mąka Mix C wszystko CI się uda.

Dzięki Schar Mix C możesz dodać na stół więcej smakołyków, kruchego ciasta i biszkoptu i wiele innych.
Składniki:
- 250 g mieszanki Mix C,
- 125 g cukru,
- 125 g zimnego masła,
- utarta skórka z połowy cytryny,
- 2 jajka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Mąkę wysypać na blacie, w środku utworzyć wgłębienie. Napełnić je cukrem, jajkami, masłem, utartą skórką cytrynową i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki rozrabiać nieprzerwanie, aż powstanie gładkie, twarde ciasto. Ciasto odstawić w zimnym miejscu na około godzinę, a następnie przerobić wedle upodobań. Kruche ciasto nadaje się znakomicie do ciast z owocami i delikatnych keksów.