Pasta trawa cytrynowa Lemongrass 110g So Thai

7.80 

Gotowa Pasta z Trawy Cytrynowej

SO THAI 110 g

Gotowa pasta z trawy cytrynowej to tajna broń każdego szefa kuchni. Dzięki niej w mig przygotujesz najpopularniejsze tajskie i orientalne dania. Pastę wystarczy podsmażyć lub dodać bezpośrednio do zupy. Pasta służy również do tworzenia sosów i marynat.

Tajska, gotowa pasta z trawy cytrynowej., podobnie jak inne pasty (czosnkowa, imbirowa itp.), stosowana jest do podstawowych i najpopularniejszych dań tej kuchni. W sytuacji, gdy w naszej szerokości geograficznej trudno o świeżą trawę cytrynową, jej zamiennik w postaci pasty będzie idealnym rozwiązaniem.

Tego typu past używają nie tylko zwykli mieszkańcy Tajlandii, lecz również zawodowi kucharze oraz cały tajski „street food”. Dzięki gotowej paście zyskujemy czas podczas przygotowywania lokalnych posiłków.

Pasta zyskuje zastosowanie jako zamiennik świeżej trawy cytrynowej w zupach, sosach, marynatach do mięs i warzyw, jako starter wielu dań kuchni tajskiej, chińskiej czy południowo – azjatyckiej.

Trawa cytrynowa posiada świeży, cytrusowy zapach i lekko imbirowy posmak. Bardzo dobrze współgra z przyprawami np. kurkumą, mieszanką curry, czosnkiem, imbirem czy też kaffirem.

Składniki:

  • Trawa cytrynowa 60%
  • Woda
  • Olej słonecznikowy
  • Sól
  • regulatory kwasowości (E330, witamina C)
  • stabilizator (E415)
  • substancja konserwująca: benzoesan sodu (E211)

W 100 g produktu:

  • energia: 308 kJ / 75 kcal
  • tłuszcz: 4,9 g w tym kwasy nasycone 0,6 g
  • węglowodany: 2,4 g w tym cukry: 2,2 g
  • białko: 0,7 g
  • sól: 3,05 g

Gotową pastę najczęściej podsmaża się, aby uzyskać głębię smaku i zapachu. Nasza pasta posiada w skaldzie olej słonecznikowy, tym samym nie musimy używać innego tłuszczu.

Poza zastosowaniem w kuchni, trawę cytrynową wykorzystuje się w medycynie. Posiada ona właściwości tonizujące, odżywcze, poprawiające trawienie, czy uspokajające. Dodatek pasty z tej rośliny podczas przygotowywania potraw orientalnych nadaje im lokalnego kolorytu, jak również odżywia organizm.

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku tygodni.

Producent: So Thai

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Paczkomaty: 18.99 zł
InPost Kurier: 23.99 zł

16 w magazynie

Możesz także polubić