Ocet czarny chiński 550ml CHINKIANG

18.95 

Ocet ryżowy czarny Chinkiang 550ml – Heng Shun

Skład: Woda, ryż kleisty, otręby pszenne, cukier, sól Kwasowość: ⩾ 5,50g / 100ml

Wartości odżywcze (w 100g/100ml)

  • Wartość energetyczna: 230kJ/55kcal
  • Tłuszcze: <0,5g
  • Węglowodany: 5g
  • *w tym cukry: 2,8g
  • Białko: 3,9g
  • Sól: 1,4g

*w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g

Czarny ocet ryżowy CHINKIANG to jeden z najsmaczniejszych i najbardziej cenionych octów kuchni orientalnej. Pochodzących z prowincji Jiangsu położonej nad rzeką Jangcy, produkowany jest z czarnego kleistego ryżu z dodatkiem otrębów i cukru, a następnie poddawany długotrwałemu procesowi starzenia, niczym dobre wino. Delikatny, a zarazem wyrazisty i lekko słodkawy, wyróżnia się wyrafinowanym smakiem i ciekawym, lekko dymnym finiszem.

Chinkiang stanowi wspaniały, wszechstronny składnik, który znajdzie zastosowanie nie tylko w azjatyckich daniach. Znakomicie komponuje się ze świeżymi warzywami oraz owocami morza. Może być stosowany jako zamiennik znanego nam octu balsamicznego.

Ostrzeżenie o alergenach – Produkt zawiera pszenicę.

Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od działania promieni słonecznych.

Kraj pochodzenia: Chiny

Paczkomaty: 18.99 zł
InPost Kurier: 23.99 zł

1 w magazynie

Możesz także polubić