Ocet ryżowy czarny Chinkiang 550ml – Heng Shun

Skład: Woda, ryż kleisty, otręby pszenne, cukier, sól Kwasowość: ⩾ 5,50g / 100ml
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 230kJ/55kcal
- Tłuszcze: <0,5g
- Węglowodany: 5g
- *w tym cukry: 2,8g
- Białko: 3,9g
- Sól: 1,4g
*w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g
Czarny ocet ryżowy CHINKIANG to jeden z najsmaczniejszych i najbardziej cenionych octów kuchni orientalnej. Pochodzących z prowincji Jiangsu położonej nad rzeką Jangcy, produkowany jest z czarnego kleistego ryżu z dodatkiem otrębów i cukru, a następnie poddawany długotrwałemu procesowi starzenia, niczym dobre wino. Delikatny, a zarazem wyrazisty i lekko słodkawy, wyróżnia się wyrafinowanym smakiem i ciekawym, lekko dymnym finiszem.
Chinkiang stanowi wspaniały, wszechstronny składnik, który znajdzie zastosowanie nie tylko w azjatyckich daniach. Znakomicie komponuje się ze świeżymi warzywami oraz owocami morza. Może być stosowany jako zamiennik znanego nam octu balsamicznego.
Ostrzeżenie o alergenach – Produkt zawiera pszenicę.
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od działania promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Chiny